L’aventura d’aprendre fora de l’escola

Quan pensem en aprenentatge, sovint pensem en escola, com a gran institució del sistema educatiu. I certament és així. L’escola té un paper fonamental en el procés de creixement educatiu dels nens. Tot i això, l’aprenentatge no s’acaba a l’escola sinó que s’estén a tots els àmbits on la nena o el nen juguen. I jugant aprenen.

És per aquesta raó que les colònies escolars són una gran oportunitat d’aprenentatge, no només acadèmic sinó també experiencial.

A les colònies es creen nous espais de convivència, on es desenvolupen nous rols, entre alumnes i entre professors i alumnes, reforçant d’aquesta manera els vincles i ajudant a un major coneixement i empatia amb els altres.

A més, l’entorn de les colònies permet a professors i alumnes estar en contacte directe amb la natura, millorant la consciència i el respecte pel medi ambient, descobrint nous passa-temps lluny de les pantalles i aprenent a través de l’observació, l’exploració, l’experimentació i la reflexió.

Les competències emocionals són una altra de les matèries clau que es treballen a les colònies. I és que, lluny de la família i en un entorn nou, es donen les condicions perfectes per a l’autoconeixement i per al desenvolupament de l’autonomia personal. Les petites vivències quotidianes de les colònies són les que marquen un abans i un després en l’autonomia dels nens i nenes.

Amb Rosa dels Vents trobareu desenes de programes diferents perquè nens i nenes es morin de ganes que arribi el cole per anar de colònies 🙂

Podeu consultar el nostre catàleg aquí: https://www.rosadelsvents.es/pdfs/Cataleg_Colonies_RV_2019_2020.pdf

Check Also

Caps de setmana amb raquetes de neu

Aquest hivern canviem les raquetes de tennis… per les de la neu! Veniu amb la …