9 beneficis d’estudiar anglès a l’estranger

Sabem que l’anglès s’estudia a escola i que molts dels vostres fills també l’aprenen a acadèmies oficials. Però aprendre un idioma no és només aprendre’n la gramàtica, el seu lèxic i saber escriure correctament. Aprendre un idioma implica el coneixement d’aquella cultura per entendre realment com es fa ús de les expressions, les frases fetes, els idiogrames… com la llengua es desenvolupa de forma quotidiana i natural.

Quina és la millor manera per conèixer la cultura d’un idioma?

Aprenent-lo al seu país d’origen, és a dir vivint una experiència d’immersió lingüística amb gent nativa i descobrint l’ús de la llengua en el seu dia a dia.

Els beneficis d’aprendre anglès a l’estranger són molts, i no només acadèmics, sinó també emocionals i vivencials. Avui us en direm 9.

1. Sortir de la zona de confort. Tot el que és desconegut estimula el cervell, de manera que adquirim noves eines per gestionar la incertesa.

2. Guanyem en autonomia. Lluny de la família, la responsabilitat es fa més palpable. Coses tan senzilles com anar al supermercat en una altra llengua es converteix en tot un repte.

3. Millors conversadors. Comunicar-te en una altra llengua de forma diària i constant ajuda a adquirir un millor accent, a tenir més fluïdesa i a parlar amb més naturalitat, sense haver de pensar tant la construcció de cada frase.

4. Descobrir una altra cultura. Viure el dia a dia amb una família d’anglesos o a una residència a Irlanda, els aproparan molt als costums i a les maneres de fer d’aquella cultura. A més, després faran excursions amb contingut històric.

5. Fa destacar el currículum. Una estada a l’estranger sempre denota voluntat de provar coses noves, d’atrevir-se a sortir del niu i ganes d’aprendre dels altres i amb els altres. Aquestes són coses que es valoren molt en el CV.

6. Desenvolupar habilitats transversals. Estudiar a l’estranger estimula la nostra capacitat de ser flexibles, d’adaptar-nos, de gestionar la incertesa i d’integrar-nos.

7. Amics a l’estranger. Amb Instagram o Facebook, podran seguir tenint contacte amb els amics que facin a Anglaterra o Irlanda, i seguir practicant l’idioma.

8. Autoconeixement. Un entorn nou és un repte constant, ja que hauran de prendre moltes més decisions que a casa, i ser-ne conseqüents.

9. No seran els mateixos que van marxar. Experiències noves, nous amics i un munt de moments inoblidables, faran que tornin amb una nova mirada i amb noves eines personals.

Check Also

carnaval en familia

Carnaval en Família 2020

Tenim uns caps de setmana que us canviaran la cara! Gaudiu en família del Carnaval …