Pròposits de 2019: més aventures, més jocs i més aprenentatge

Si sou dels que quan comença un nou any, teniu mil idees i propòsits al cap, un d’aquests segurament serà que els vostres fills aprenguin molt, facin molts amics i que creixin actius i sans.

Si és així, hi ha una cosa que us ajudarà a complir aquest propòsit 😉

Les colònies d’estiu de Rosa dels Vents! Una opció perquè visquin aventures, es diverteixen i tinguin experiències que no oblidaran mai.

Avui us portem una llista amb 5 motius de pes, compartits i exposats per professionals de l’educació, pels quals es considera molt recomanable portar als nens de colònies:

1. Són moments amb un alt valor pedagògic. Fomenten el joc, la convivència en grup, adaptar-se a un nou espai, adquisició de valors, actituds i hàbits que neixen en aquest entorn lúdic, és a dir, fora de l’escola.

2. Aprenen i juguen a la natura. A les colònies, tots els coneixements i experiències s’adquireixen en un entorn privilegiat: la natura, on descobriran com interactua l’ésser humà amb les plants i els animals; on observaran el ritme natural de les coses i prendran consciència de la nostra petjada ecològica.

3. Creixement personal. Durant les colònies, es viuen moments tan intensos i es creen vincles tan forts, que això genera una maduració i un desenvolupament personal molt important en els nens. Més d’una vegada en tornar els nens de colònies els pares ens han dit ” El meu fill ha tornat canviat, ha tornat més gran”. I això és la màgia de les colònies!

4. Assumeixen responsabilitats. El fet que els pares no hi sigueu, contribueix a que hagin de prendre decisions sols, a enfrentar-se a pors, a canvis i a coses noves, constantment. A més, agafen hàbits i rutines diàries que els ajuden a tenir més consciència del temps i de com gestionar-lo. Han de fer el llit, parar i desparar taula, tenir cura de l’aigua que utilitzen, de les seves coses, etc.

5. Són una pausa tecnològica. Amb la saturació digital que vivim cada dia, les colònies suposen un parèntesi de pantalles, notificacions, jocs i estímuls tecnològics per als nens. Aquest descans els ajuda a relacionar-se amb l’entorn i els companys de forma directa, sense l’intermediari de la pantalla, els ajuda a estar més concentrats, més actius i més desperts davant dels estímuls naturals.

Anar de colònies és molt més que l’aventura de passar-s’ho bé fent activitats. És l’aventura de créixer, de descobrir-se a un mateix, d’autosuperar-se i de fer amics i records que seran per sempre.

Check Also

A les colònies aprenen a volar

El nou espot per a les colònies 2020 ja roda i esperem que us agradi …